Ponylessen

                    Ponylessen 
 
Ponystages    Ponykampen
  

Meer info lees hieronder:

NIEUW STARTERSLESSEN !!!
BEGINNENDE PONYRUITERS KUNNEN PAS AANSLUITEN IN DE GROEPSLESSEN NA HET VOLGEN VAN EEN STAGE OF KAMP EN BIJ KENNIS EN UITVOERING VAN DE BEGINSELEN VAN:
- VERZORGING - OPTOMING PONY. 
(OPGELET:  WIE DIT NOG NIET KAN START DUS NOG NIET IN DE WEKELIJKSE LESSEN !!!)
ZORG DUS DAT UW KIND AL EEN VORM VAN ZELFSTANDIGHEID EN HANDELING HEEFT VOOR HIJ START. 

Ben je verzot op  pony's groot en klein en wil je ermee leren rijden op een leuke en aangename manier met een professionele begeleiding, dan ben je hier alvast aan het juiste adres.
 
Van absolute beginneling tot gevorderde, tot zelfs wedstrijdruiters krijgen hier de beste opleiding.
Er worden in het begin beetje bij beetje basistechnieken aangeleerd, die verder bijgestuurd worden.
Leuke spelletjes, toffe wandelingen en springen horen hier natuurlijk ook bij!
 
Alle lessen zijn van de allerbeste kwaliteit met superbrave pony's.
We hebben pony's in alle maten, van A tot D-pony.
 
Je kan groepslessen met onze pony's volgen vanaf 7 tot en met 16 jaar. 
zaterdag tss.13 -14 - 15u (beginners - half gevorderd - gevorderd)
woensdagnamiddag tss. 14 - 15 - 16u (beginners 15/16u- half gevorderd 15/16u - gevorderd 14u)

Half gevorderd = A brevet klaar (zelfstandig dressuur/springen/galop)  Gevorderd = in bezit van A en/of B brevet. 
 
OPGELET!!!  LESSEN ZIJN ENKEL OP AFSPRAAK u kan zich hiervoor aanmelden bij: Els Cooremans 0495/32.41.72 - via mail els.cooremans@gmail.com of via contactpagina website.

De kinderen moeten min. 7 jaar zijn om deel te nemen aan de lessen. 1 uur groepsles kost 15,- 
Vanaf 2020 werken wij enel nog met een 10 of 20 beurtenkaart - deze worden niet terugbetaald!
Verzekering VLP  + lidgeld(vlaamse paardensport liga) is verplicht voor diegene die willen deelnemen aan de activiteiten met de paarden/pony's. Kostprijs CI verzekering x lidgeld 50,-
Wie geen lessen volgt of stal huurd en aansluiting club voor licentie nodig heeft betaald 25,- lidgeld. 
 
 
 
Reglement voor ponylessen:
  • Ruitertjes die niet in orde zijn met hun rijkledij worden niet toegelaten in de les.                    (rijbroek-laarzen of chaps, Bodyprotector en valhelm met riempje verplicht)
  • Lange haren verplicht op een staart binden en lange oorbellen zijn niet toegelaten.
  • Wij leggen en lengte- en gewichtslimiet op voor ruiters, dit om de gezondheid van onze pony's niet in gevaar te brengen. (Max. lengte 1m75 en 75 kg bij onze grote pony's)
  •  
  • Indien u niet aanwezig kan zijn na uw reservatie gelieve dan ten laatste 24u. voor de les dit aan ons te melden, anders moeten wij uw reservatie aanrekenen.
  • Indien U na een langere periode van afwezigheid terug zou willen komen rijden, dienen wij u te vragen een nieuwe afspraak te maken en dit enkele dagen voor de les waaraan u wilt deelnemen - wij kunnen iemand die intussentijd de pony heeft overgenomen tijdens uw afwezigheid niet annuleren om u uw zelfde plaats terug te geven.
  •  
  • Wij zullen steeds proberen  om u een leuk plaatsje te bezorgen.(wel binnen de mogelijkheden die zich op dat moment aanbieden)
  •  
  • Wie er met welke pony zal rijden zal enkel door ons bepaald worden en dit kan steeds veranderen ook tijdens de lessen indien nodig!

  • De lesgever geeft les,.... niet de ouders! Leuk dat je zo enthousiast bent en wil meedoen vanop de zijlijn... maar dit is héél storend voor kind en lesgever. ;-)

  • De pony's voor de jongste ruiters worden meestal op voorhand al deels klaargemaakt (= enkel zadel erop) kopstuk mag enkel voor de veiligheid nét voor het uit de stal nemen! 
  • Graag willen wij ook dat de ponyruiters meehelpen om hun pony's te poetsen, op en af te zadelen, én de naverzorgig na de rijles! Je pony heeft hier wél méér dan recht op zorg dus dat je op tijd bent (min. 20minuten op voorhand), zie ook dat je kledij in orde is, controleer het aansingelen van je zadel en probeer alvast je beugels op maat staan voor je de piste binnengaat!!! We weten dat dit voor de jongsten onder ons moeilijk is dus de ouders mogen gerust ook even (samen met de lesgever en aanwezige gevorderde ruiters) meehelpen om de les op tijd te kunnen starten. ;-)
 
Véél rijplezier!
 
 
 
                                       Sophia en Dukeshill Celt's Gold